По време на акцията са иззети различни наркотици. Снимки Апелативна прокуратура

По време на акцията са иззети различни наркотици. Снимки Апелативна прокуратура

21 лица са с повдигнати обвинения за различни престъпления, свързани с наркотични вещества по време на акция "Бяло", провеждаща се в област Бургас през последните 24 часа. Данните съобщиха пред медиите днес прокурор Георги Чинев - административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Те посочиха, че престъпленията, по които има привлечени към наказателна отговорност лица са – държане на наркотични вещества, държане с цел разпространение на наркотични вещества и разпространение на наркотични вещества. Общият брой на образуваните досъдебни производства е 15, като 14 от тях са бързи. Наблюдаващите прокурори са задържали за срок до 72 часа две лица.

По време на съвместната специализирана операция са установени различни видове наркотични вещества – марихуана, синтетични наркотици, дизайнерска дрога и метамфетамин. Те са открити на адреси в два бургаски жилищни комплекса, както и в жилище в община Несебър. Част от наркотичните вещества са открити в тайник на стена, както и в калъфи за очила. Прави впечатление, че обвиняемите държат в себе си малки количества наркотични вещества, целейки да минимизират щетите при евентуален арест. 

Обявените резултати от операцията са междинни, като действията на прокуратурата и полицията продължават. Акцентът е поставен върху районите на училищата и питейните заведения.

Галерия