Децата от подготвителната група на СУ Иван Вазов отпразнуваха празника на народните будители. Снимки Черноморие-бг

Децата от подготвителната група на СУ Иван Вазов отпразнуваха празника на народните будители. Снимки Черноморие-бг

В бургаското СУ "Иван Вазов" отбелязаха в аванс Деня на народните будител, които се празнува на 1-ви ноември. По традиция този ден е неучебен в сферата на средното образование. Децата от подготвителната група под ръководството на Наташа Костова показаха своите знания. Малчуганите рецетираха стихове, пяха песни и танцуваха. А празникът им мина под знака на 1-ви ноември.

В класната им стая бе подреден специален кът с предмети, изработени в Школата по керамика на училището. Тя отбелязва тази година своя 50-ти юбилей. А синът на създателя на школата Кольо Арабаджиев - Иван Арабаджиев предава наученото от баща си на най-малките учениците в СУ "Иван Вазов". На празника той им разказа за успехите на школата и как с постоянство и труд се постига много. Своите пожелания към най-малките отправиха и бившия директор на училището Иван Мицев и поетът Борис Бухчев.

Директорът на СУ "Иван Вазов" Виктор Григоров поздрави децата за програмата, която изнесоха и им пожела да са все така ученолюбиви и да развиват таланта си в направление "Изкуство".

Галерия