Срещата се състоя по инициатива на кмета на Общината Георги Лапчев (в средата). Снимка Община Царево

Срещата се състоя по инициатива на кмета на Общината Георги Лапчев (в средата). Снимка Община Царево

В Царево с дебат за спазването на обществения ред около училищата и на публични места и превенцията срещу противообществените прояви и срещу употребата на наркотици от подрастващите. Срещата се проведе по инициатива на кмета на Община Царево Георги Лапчев и в нея участваха представители на училищата и училищните настоятелства, на Министерство на вътрешните работи, на прокуратурата и експерти от администрацията.

Обсъдени бяха проблеми и инициативи за преодоляването им. Участниците в срещата се обединиха около тезата на кмета Георги Лапчев, че само с общи усилия на институциите и на цялото общество може да се намери трайно и ефективно решение на подобни обществени явления, пряко засягащи живота на децата и подрастващите.

Предстои и провеждането на родителска среща в разширен формат с представители на институциите, на която да бъдат обсъдени редица въпроси свързани със здравето и безопасността на учениците и подрастващите, с предотвратяването на противообществени прояви и с опазването на добрата среда и обществения ред в морската община.

В училищата ще се проведе и кампания по запознаване на учениците с техните права и задължения. Ще бъдат инициирани и поредица от обучения с представители на прокуратурата относно вредните последици от алкохола и наркотиците и последващите противообществените прояви.