Силният вятър образува и голяма приливна вълна в морето. Снимка Лина Главинова

Силният вятър образува и голяма приливна вълна в морето. Снимка Лина Главинова

Опасност от преливане на яовири и излизане на реките от коритата си има във водоемите на територията на община Царево във връзка с падналите обилни валежи в периода 25-26-ти ноември, съобщават от администрацията. Язовир "Хаджи Яни", намиращ се в землището на село Лозенец е с пълен обем, на кота преливник и има опасност от преливане. Намиращите се в заливната зона на язовира да имат предвид опасността и готовност да се евакуират, да преместят автомобили и домашни животни.

Заливната зона включва частта на Лозенец до Централния плаж в населеното място, канално помпена станция, част от пътя Лозенец – вилно селище "Лозенец" - къмпинг "Юг" и зоната под язовирната стена.

Язовир "Потурнашки", намиращ се в землището на Лозенец и село Велика е с пълен обем и при продължаване на валежите има опасност от преливане. Хората, които пребиват в заливната зона на река Потурнашка да имат предвид опасността и готовност да се евакуират, да преместят автомобилите и домашните животни извън обхвата на заливната зона.

Заливната зона включва част от селищно образование "Оазис" - хотелски и жилищни комплекси, подземни гаражи, къмпинг "Оазис", помпена станция и др.

Опасност от наводнения има по поречието на река Велека, която преминава през и покрай селата - Кости, Бродилово, и устието на река Велека.

Общински път Лозенец - Фазановое е затворен преди моста на река Оряшка, пътното платно е наводнено от високите води на реката.