Кметът на Царево Георги Лапчев (вдясно) показа на партньорите по проекта новия парк. Снимки Община Царево

Кметът на Царево Георги Лапчев (вдясно) показа на партньорите по проекта новия парк. Снимки Община Царево

В Царево вече имат нов крайбрежен проект, който е изграден със средства по европейската Програма за трансгранично сътрудничество. Той бе открит на специална церемония с участието на кмета на община Царево Георги Лапчев и партньорите по проекта "Зелен парк - природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели" - Егемен Гьокалп - директор на дирекция DSI - Къркларели и Несип Йозден - генерален директор на DSI - Одрин. Проектът се изпълнява от Община Царево и "Къркларели 112" - клон на дирекция на държавните хидротехнически съоръжения в Турция. Стойността на проекта е 438 054.90 евро за двата партньора и се финансира на 100% от програмата.
"Изграденият нов зелен парк в град Царево съчетава, както места за отдих, така и зони за развлечение за малки и големи. Едно от най-атрактивните места в парковата зона е детска площадка с шахматни фигури, маси за шахмат и площадка за петанк. Всички алеи и подходи към парка са изградени съобразно изискванията за достъпна среда и позволяват безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни хора и колички с малки деца. Районът е още едно привлекателно място за семейства, хора, които обичат зелени площи и хора, които искат да се забавляват сред природата", заяви при откриването кметът на Царево Георги Лапчев. Той пожела успех на партньорите в обновяването на туристическата зона за отдих и развлечения, която се изгражда от тях по проекта в Къркларели.
Наличието на места за отдих, зелени площи и спортове привлича туристи и увеличава посещенията на граничните райони. Районът, в който е обновеният парк, е много атрактивен и се намира в непосредствена близост в панорамната зона над "Пристанище Царево". В парка са разположени пейки, кубове за сядане и декоративно осветление.

Галерия