Пожарникарите се включиха в забавни игри с малчуганите. Снимки Община Царево

Пожарникарите се включиха в забавни игри с малчуганите. Снимки Община Царево

Пожарникарите в Царево отбелязаха професионалния си празник заедно с децата от градина "Ален мак". Празникът започна с евакуация на децата. Но две от децата останаха на втория етаж, възпрепятствани от дима и "пожара" в залата. От терасата на група "Бърборино" те викаха за помощ. След обаждане на телефон 112, на място пристигна екип пожарникари, които с помощта на стълба стигнаха до втория етаж и спасиха "бедстващото" дете.

След показното, последваха  забавни тематични състезания, съвместно с пожарникарите, а децата бяха повече от щастливи и ги поздравиха с песни, стихотворения и изложба от детски рисунки. Участниците в надпреварата бяха децата от подготвителна група "Приятели".

Празникът уважиха и кметът на град Царево инж. Георги Лапчев, Таня Янчева - председател на Общински съвет Царево, Таня Янева - директор дирекция "Образование и култура", родители и учители. Целият екип и децата на ДГ "Ален мак"  отправиха своето пожелание към смелите огнеборци на Царево.

За огнеборците на Царево, бяха подготвени вкусни изненади - тематична торта от кмета на община Царево и кошница подарък от ръководството на ДГ "Ален мак", а за всички малчугани имаше вкусни бисквитки с изображение на пожарна кола.

Галерия