В Царево вече се стягат за Рибния фест, който традиционно се провежда в началото на септември. Тази година той ще събере царевци и гостите на града на 8-ми септември на пристанището. Празникът, който се организира от Община Царево, ще започне още по обяд DJ парти, което ще подгрее първите ентусиасти, които ще дойдат на пристанището. НВ 16.30 часа ще започне една от големите атракции на събитието - кулинарното състезание, в което няколко отбора ще премерят сили в приготвянето на рибена чорба.
Традиционно, съдия в надпреварата ще бъде телевизионният кулинар Ути Бъчваров. Ролята му на Рибения фест не се изчерпва с това. Заедно със своя кулинарен театър Ути обещава специално шоу, след което ще нахрани с вкусни морски дарове почти всички гости на фестивала.
По традиция в началото на феста жителите и гостите на Царево ще имат възможността да чуят местни изпълнители, както и да проследят литийното шествие, което ще бъде водене от отец Стоян от храма "Успение Богородично".
Точно в 19:00 часа започва и атрактивната музикална програма, включваща изпълненията на Нели Петкова, Павел и Венци Венц и атрактивно парти с гръцка музика от Андреас и неговия бенд.
Финалът ще бъде даден от впечатляващо пиротехническо шоу, а водещ на Рибения фест ще бъде Део.