В центъра в ДКЦ - Варна имат нужда от чували за боклук. Снимката е илюстративна

В центъра в ДКЦ - Варна имат нужда от чували за боклук. Снимката е илюстративна

В центъра за украинци в Двореца на културата и спорта във Варна от днес - 19-ти март (събота), ще се оказва съдействие за настаняване и ще се осигуряват само еднократни базови пакети с храна и хигиенни материали на пристигащите от Украйна.

За целта ще се приемат дарения само на определени продукти. Актуалният списък за днес е: вода 0,5 л. и 1,5 л.; ябълки; банани; кроасани (пакетирани); рибни или месни малки консерви; соленки / вафли / бисквитки; кисело мляко (йогурт); сокове в малки опаковки в кутия със сламка; чай (черен, зелен, билков); кафе малки опаковки 2в1 / 3в1; памперси No 6 и No 7; парацетамол; спазмалгон; трахизан; нимезил; нурофен / ибупрофен / панадол за деца; блокчета / книжки за рисуване; цветни моливи; химикали; четки за зъби (единични) за деца / възрастни; паста за зъби за деца / възрастни; дамски превръзки.

За работата на центъра са необходими още: чували за боклук - 30 литрови - спешно; чували за боклук - 60 литрови - спешно; чували за боклук - 75 литрови здрави плътни.

В Двореца на културата и спорта се оказва съдействие за регистрация на пристигащите от Украйна, които искат помощ за настаняване.

В центъра няма да се раздават допълнителни хранителни помощи, дрехи, обувки, спално бельо, други продукти. Всички тези стоки могат да бъдат дарявани в Украинския център, който се намира на пазара в "Чайка". Там се пренасочват и всички украински граждани, които търсят помощ във вид на хранителни продукти и други стоки за бита.