20-ти ноември е Денят без жертви на пътя

20-ти ноември е Денят без жертви на пътя

В Деня без жертви на пътя - "Спри! Дай път на пешеходец!". Стикери с този надпис ще бъдат раздавани днес на няколко възлови места в Бургас. В кампанията на БНР - Бургас ще се включат и доброволци от Българския младежки червен кръст и Общински младежки клуб "J.J.Cool A". Те ще призовават шофьорите в града за толерантност към пешеходците. Местата, където ще бъдат раздавани стикерите са - на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Васил Левски" в посока ж.п. гара Бургас, втората – на кръстовището до подземната улица в посока Билковата аптека, а третата - на улица "Стефан Стамболов", до двете бургаски  гимназии.

Кампанията на радиото е подкрепена от Областна дирекция на МВР – Бургас, Община Бургас и Съюза на българските автомобилисти в Бургас.

За да може посланието на БНР – Бургас - "Спри! Дай път на пешеходец!" да достигне до повече млади хора, от началото на декември работещи в общественото радио заедно със служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас ще посетят различни училища в крайморски град и ще популяризират безопасността на пешеходците в условията на усилен пътен трафик.