В СИК 31 се гласува с хартиена бюлетина. Снимки Черноморие-бг

В СИК 31 се гласува с хартиена бюлетина. Снимки Черноморие-бг

В две секционни избирателни комисии в община Бургас се гласува с хартиена бюлетина, заради повреда в машината. Това са СИК 117 в комплекс "Меден рудник" и СИК 31 в Централна градска част. "Машината в СИК 117 е започнала да се самоизключва след гласуване и затова бе взето решение да се премине на гласуване с хартиена бюлетина", коментира за "Черноморие" председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Фани Семерджиева.

Днес се провежда втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Имащите право на глас във Втори Многомандатен избирателен район Бургас са 361 031.

От 07.50 часа в СИК 31 в СУ "Св. св. Кирил и Методий" са преминали на гласуване с хартиена бюлетина, след като машината се е повредила. Това обаче не създава затруднения по време на вота. До към 11 часа там своя глас бяха дали 80 от имащите право на глас 608 избиратели. Председателят на РИК Фани Семерджиева провери на място как върви изборния ден в СИК 31, след което упражни правото си на глас в съседната секция, в която е.

9.02% активност в Бургаско към 11 часа, най-висока е в морските общини

Изборният ден в региона протива спокойно без нарушения. Той трябва да прюкличи в 20.00 часа.

Галерия