В ГЕРБ ще избират един от трима номинирани за кмет. Снимка Архив Черноморие-бг

В ГЕРБ ще избират един от трима номинирани за кмет. Снимка Архив Черноморие-бг

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще има крайната дума кой ще бъде кандидатът за кмет на партията в община Созопол на предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври. Трима са номинирани на провелото се събрание на местната структура на партията в морската община. Очаквано сред кандидатите са двама общински съветници - Красимира Германова, която е и пореден мандат председател на ОбС в Созопол и Георги Пинелов. Третото предложение е за бившия областен управител на област Бургас Константин Гребенаров. "Номинацията изненада и мен, и останалите присъстващи на събранието. Но в крайна сметка решаващата дума има Изпълнителната комисия на партията ни", коментира пред "Черноморие" Константин Гребенаров. Той е сред създателите на местните структури на партията в морската община.

На събранието са направени и номинации за бъдещата листа на ГЕРБ за местните избори. Кой ще бъде водач и как ще изглежда листата ще бъде решено в София.

На местните избори на 27-ми октомври ще се избира състав на Общинския съвет, кмет на община и кметове на населени места.