Центърът работи всеки ден от понеделник до неделя. Снимка Архив Черноморие-бг

Центърът работи всеки ден от понеделник до неделя. Снимка Архив Черноморие-бг

В кризисния център за украинци, който се намира на Морска гара, имат нужда от зеленчуци. Всеки, който има възможност, може да купи и са занесе моркови, цвекло, зеле, краставици, домати. Освен зеленчуци, има необходимост от сол, грис, брашно и олио.

Хранителните продукти са най-търсените от украинците, които посещават центъра. Той отвори врати на 14-ти март и работи всеки ден от понеделник до неделя. Екипът от доброволци, които работят безрезервно там се увеличава. Те помагат за превода при попълване на документи, за сортиране на дарените дрехи, обувки, хранителни продукти, консумативи. Доброволците подготвят и пакетите с продукти, които се предоставят по списък според нуждите на украинците.

Дори и през почивните дни желаещите да дарят храни и вещи не намалява. Приемат се и детски играчки, не е задължително да са нови, но е добре да са запазени.

Кризисният център бе преместен на Морска гара по идея на областния управител Стойко Танков. Там бяха преместени даренията, които се събираха на три места в града. Това даде възможност да се координират действията на доброволците и на институциите, които имат своте изнесени пунктове там - БЧК, Агенция по заетостта, Регионално управление на образованието, община Бургас. Служители на Областна администрация всеки ден са там, за да оказват логистична подкрепа.

Откриха дарителска сметка в подкрепа на украинците в Бургас