В кампанията се включиха и силни мъже, които премериха сили в няколко дисциплини. Снимки ДГ Пролетна дъга

В кампанията се включиха и силни мъже, които премериха сили в няколко дисциплини. Снимки ДГ Пролетна дъга

Събраха 2 000 лева за закупуване на конвектомат за закуски за детска градина "Пролетна дъга" в бургаското село Маринка. Средствата дойдоха от благотворителното състезание по силов многобой "Powerman Amateur Bulgaria", което се проведе заедно с базар на ръчно изработени сувенири и вкусни изкушения от работещите в детското заведение заедно с директорът Гергана Вълкова.

Надпреварата се проведе за пръв път в селото и в нея взеха участие 7 силоваци. Сред тях бе и Стоян Василев, който достойно представи родното си село Маринка. Той остана на трето място в надпреварата. Първото място бе заето от Тони Кънчев от град Българово, а на второ място бе 15-годишният Анастас Стойков, от квартал "Банево", който спечели симпатиите на участниците. В силовата надпревара взе участие и брат му Станислав Стойков.

Силните мъже премериха сили в следните дисциплини: "Дърпане на бус 3.5т." за най-добро време; "Кобилица - 200 кг." за време; "Кръст във всяка ръка със 7.5 кг." - за издръжливост за време; "Силова щафета"; "Гума 300 кг.", "8 повторения" - за време; "Фермерска 100 кг. за 15 м" и "Чувал 60 кг + вдигане на камък 75 кг.".

Галерия