Лечението на шестгодишния Радо продължава

Лечението на шестгодишния Радо продължава

870 лева бяха събрани на благотворителния базар, който се проведе днес в двора на детска градина "Пролетна дъга" в бургаското село Маринка. Благотворителна инициатива има за цел да помогне за събиране на средства за лечението на шестгодишния Радослав Дойчев от Бургас.

Преди три години лекари поставят на тригодишния тогава Радо диагнозата "Алвеоларен рабдомиосарком", която представлява агресивен рак на меките тъкани. Със собствени средства родителите заминават за Израел, където детето преминава през операция, пълен курс химио и лъчетерапия, а след това и 6-месечна поддържаща химиотерапия. За съжаление, през август 2015 година е установен рецидив, засягащ черепа. Радо отново е опериран, преминава и през нов курс химиотерапия, но заболяването продължава да прогресира. Израелските лекари казват, че повече няма какво да се направи, затова родителите започват да търсят друга клиника.

В момента се провежда нов курс с химиотерапия в клиника в Турция. Семейството на Радо се обръща с молба към всички хора с добри сърца да помогнат за набиране на средства за лечението на сина им. Предстои нова операция отново в Турция, за която ще са необходими финанси, с които родителите на момчето не разполагат. "Тази операция е жизненоважна за него и последен опит да спасим нашето силно момче, след като буквално цял свят го отхвърли. Благодарим ви, че отново заставате зад нашето силно момче Ради и ни подкрепяте вече толкова много години! Обичаме ви", споделиха родителите на момчето.