Срещите по проекта имат за цел да повишат мотивацията за учене. Снимки ПГМЕЕ

Срещите по проекта имат за цел да повишат мотивацията за учене. Снимки ПГМЕЕ

В бургаската Професионална гимназия по механоектротехника и електроника настоящи ученици и бивши възпитаници се срещнаха в рамките на проекта "Да споделим успеха". В нея участваха - Пламен Карашев, Иван Буриев, Георги Чанев, както и ученици от XII клас. След края й учениците споделиха първите си впечатления.

"Видяхме хора, които наистина искат да ни помогнат за бъдещото ни развитие. Тяхното настроение ни предразположи към много ползотворни дискусии и като цяло беше много полезно", каза Петър Сребрев.

"Мисля, че на този етап от живота ни няма по-мотивиращо нещо от това да имаме среща с човек, който разказва за пътя към своя успех и за това как човек не трябва да се самозабравя, колкото и високо да стигне", допълни Спартак Аветисян.

"Пламен Карашев ни вдъхна кураж, разказвайки ни, как е постигнал всичко, как е започнал. Този човек ми показа, как трябва да постъпя, за да постигна нещо в живота. Затова, като завършя, ще направя всичко възможно да успея като си отворя малък бизнес, свързан с автомобили. Пламен Карашев е много смел човек и има борбен дух. Тази среща вдъхна кураж на много хора. На мен много ми допаднаха неговите съвети", каза Николай Пандазиев.

"Според мен срещата днес беше много целенасочена. Помогна ми да се замисля сериозно. Убеди ме, че нашата професия има бъдеще и всички усилия, положени в ПГМЕЕ си струват сто процента", допълни Николай Недев.

Първата среща по проекта "Да споделим успеха" бе в началото на учебната 2018/2019 година. Целта на инициативата е да се популяризират професиите, които се изучават в гимназията и да повиши мотивацията за учене. Срещите по проекта се организират всеки месец и в тях участват, както ученици, така и възпитаници на гимназията, реализирали се в живота.

Галерия