В бургаската гимназия отбелязаха за пореден път Деня на розовата фланелка. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

В бургаската гимназия отбелязаха за пореден път Деня на розовата фланелка. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

В бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" казаха "не" на тормоза в училище. По традиция през последната седмица на месец февруари за пореден път се проведоха събития за отбелязване на Световния ден против тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка. Целта на различните инициативи е да се повишат стремежът към доброта и позитивност при подрастващите.

Този ден се отбелязва всяка последна сряда на месец февруари, като за първи път е организиран от двама ученици в Канада през 2007 година. Те се обличат в розово, за да заявят своята позиция за неприемане на тормоза в училище. 

За втора учебна година се проведе съвместно мероприятие с Младежкия международен център – Бургас, създаден по проект на Община Бургас. Ученици от 10. и 9. клас заедно с гостите Жулиета Иванова, Венцислава Цветкова, Мария Попчева и Мария Недева от Младежки международен център обсъдиха темата за насилието и тормоза, щетите, които те нанасят, и правилните действия, в случай че сме потърпевши или свидетели. Освен дискусии се проведоха интерактивни игри и се изработиха плакати с послания, чрез които младежите заявиха твърдо и категорично позицията си против тормоза и насилието. Плакатите бяха изложени във фоайето на гимназията. Учениците, които се включиха в дискусията и изработването на колажите, получиха подаръци от Младежкия международен център. Инициативата предизвика размисъл сред подрастващите, множество усмивки и позитивно настроение.

Галерия