Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура - Поморие. Снимка Архив Черноморие-бг

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура - Поморие. Снимка Архив Черноморие-бг

В Поморие задържаха бивш полицай, заплашвал родителите си с пистолет, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. В 13.48 часа днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца, разположен на улица "Княз Борис I". Мъжът се спречкал с двамата си родители. Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42-годишния мъж се държал агресивно с родителите си и бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите, помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи. Майка му успяла да излезе от къщата. Баща му, който е трудноподвижен, останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира. Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

 

42-годишен помориец, въоръжен с огнестрелно оръжие е задържан от служители на "Специализираните полицейски сили" към ОДМВР – Бургас след три часови преговори с екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие. Не е допуснато използване на оръжието, като от инцидента няма пострадали.

Към момента мъжът е задържан за срок от 24 часа. Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че същото е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление - Поморие в отдел "Патрулно постова дейност". Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура - Поморие.