Събитието е тази вечер в Симбиотично

Събитието е тази вечер в Симбиотично

Българска фондация Биоразнообразие организира благотворително спортно събитие в полза на пеликаните в пространството "симБиотично". Най-добре е да дойдете с велосипеди, ролери или тротинетки и да се насладите на удоволствието от разходката между морето и езерото. Могат да се включат майки, бащи, деца, баби и дядовци, за да може всички заедно да подкрепим пеликаните.

Екипът на БФБ е подготвил спортно-образователни игри, свързани с пеликаните и другите обитатели на Атанасовско езеро – как се хранят малките, какво са гнездобегълците, коя е любимата храна на пеликаните и как да ги изхраним и други. Ще има музика и забава!

Даренията за участие в събитието (5 лева на човек) ще бъдат използвани в кампанията "Да дарим в полза на къдроглавия властелин на езерата". На разположение на участниците, които искат да подкрепят кампанията ще бъдат и специални фотографии на пеликаните, дарени от Мирослав Славчев, забавни стикери и най-новият сапун с кауза Пеликан, който може да бъде намерен само в „симБиотично“. 

Пеликаните са емблематични за Бургас и могат да се видят почти целогодишно в езерата и над блоковете на града, затова от БФБ искат заедно с всички заинтересовани граждани да помогнат за опазването им и да разкажат интересната история на пеликаните – защо са толкова важни, какво ги заплашва и какво може да се направи за тях.