На собственика на обекта е съставен акт по Закона за горите. Снимки РУГ - Бургас

На собственика на обекта е съставен акт по Закона за горите. Снимки РУГ - Бургас

В склад в Царево продават незаконна дървесина. Това е установено при рутинна проверка на служители от Регионална дирекция по горите - Бургас. Нарушението е констатирано по време на инспекция на обект за складиране, преработка и търговия с дървесина в териториалния обхват на Държавно горско стопанство Царево. При преглед на системата за видеонаблюдение и наличната документация, проверяващите установили, че на 09.06.2021 г. в обекта са постъпили 32 плътни кубически метра иглолистна фасонирана дървесина от дървесен вид "бял бор", без документи доказващи законния й произход.

Към датата на проверката останалата наличност е 10 плътни кубически метра, за които също не са представени документи. Наличната в обекта незаконна дървесина е задържана. На собственика на обекта е съставен акт по Закона за горите.

От началото на месец юни, служителите на Регионална дирекция по горите – Бургас са извършили проверки на 36 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина. Проверени са и 800 моторни превозни средства и 450 сечища. Съставени са повече от 20 акта по Закона за горите.

Галерия