Учениците от Св. св. Кирил и Методий ще учат онлайн. Снимка Архив Черноморие-бг

Учениците от Св. св. Кирил и Методий ще учат онлайн. Снимка Архив Черноморие-бг

В бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" са готови с онлайн обучението на учениците от днес, 16-ти март. Това се налага, заради въведеното извънредно положение в цялата страна във връзка с разпространението на корона вирус на 13-ти март, което ще продължи до 13-ти април. До 29-ти март, засега, остават затворени всички университети, училища, градини.

В сайта на бургаската гимназия е създадена секция "За ученици" с подсекция "Образователни ресурси". Там са качени изготвени от учителя работни листи за ученици от начален курс. Всеки родител ги изтегля, ученикът работи на тях и родителят ги изпраща на електронната поща на учителя за проверка, рецензия, коментари, насоки. Виртуалната класна стая е създадена с приложението Google Classroom, в която  учителят публикува работни листи, видео уроци, презентации и тренажори, в които учениците могат да работят самостоятелно и да направят самопроверка на знанията си.

Консултации с ученици и родители в съществуващите групи във вайбър и фейсбук.

За учениците от прогимназиалния крус ще бъдат използвани различни информационни канали за работа, използвайки дадените удобства на Moodle, Google Forms, Learning Apps, Google Classroom, Viber, Messenger, Zoom, Skype, Facebook, Smart Classroom, електронна поща. Направени са групи по класове и всеки ученик има акаунт за достъп до платформите, с които ще работят преподавателите.
В гимназиалния курс се използват същите платформи. Направени са и групи по класове, всеки, ученик има акаунт за влизане в платформата. Ще бъдат използвани и видео уроци.

В края на седмицата на родителите ще бъде предоставена анкета, проследяваща степента им на удовлетвореност от този начин на обучение.