Отец Борис Беров извърши водосвет за здраве и освети беседката, която е дарение от Руси Култлаков

Отец Борис Беров извърши водосвет за здраве и освети беседката, която е дарение от Руси Култлаков

Навръх 1-ви юни откриха детска беседка в бургаското село Твърдица. Официалната церемония събра жителите на населеното място. Водосвет за здраве и освещаване на беседката извърши отец Борис Беров.

Идеята за обособяване на детски къд, където да се събират децата е на кметицата Людмила Любенова, която е организирала благотворителна кампания за набиране на средства. Идеята й е подкрепена от бизнесменът Руси Куртлаков, който от години живее в Твърдица. За два месеца е събрана сумата от 1 460 лева.

Беседката, която се намира в градинката до площада на селото, е изградена изцяло от фирмата на Руси Куртлаков - "Ремонтстрой". А г-н Куртлаков е закупил настолни игри и книги за малки и големи, които ще се съхраняват в шкафовете на беседката. Всеки малчуган ще може да играе и да чете на воля.

На облегалките на дървените пейки са изписани мисли и цитати на известни българи, както и такива от народното творчество.

Кметицата на Твърдица благодари на жителите на Твърдица, коита са се включили в кампанията и специално на Руси Куртлаков, който подкрепил идеята й. Тя му връчи плика със събраната сума от 1 460 лева, която е била предназначена за детския кът. "Беседката е безвъзмездно дарение от мен и колегите от фирмата. Парите, които ми дадохте Ви ги връщам и нека те да бъдат първата сума за изграждане на паметник на Васил Левски в Твърдица", заяви развълнуван Руси Куртлаков. Той обяви, че ще дари лични средства за паметник и призова всички да се включат в инициативата.

Беседката ще разполага и с интернет, който ще може да се ползва от всички безплатно. "Ще платя таксата за интернета за една година", заяви Руси Куртлаков. Той е ремонтирал и двора на детската градина, която се намира в центъра на Твърдица, но не работи от няколко години.

Галерия