Спортът на открито вече е разрешен. Снимки Наташа Гочева

Спортът на открито вече е разрешен. Снимки Наташа Гочева

В UK започнаха поетапно да разхлабват мерките, въпреки това броят на регистрираните случаи на заразени с корона вирусна инфекция не пада под 2 000 на ден. За последното денонощие техният брой е 2 004.

265 227 е общият брой на установените случаи на COVID – 19 във Великобритания. До този момент битката с болестта са загубили 37 048 жители на Острова.

Репортери на "Черноморие" вече десета седмица продължават да ви информират, какво се случва в различни точки на света и как правителствата се справят с пандемията.

Разходките на открито за поведе от един път на ден вече са разрешени във Великобритания. "Разрешен е и спортът, и бягането на открито. Разрешен е вече и риболовът", разказа бургазлийката Наташа Гочева, която от години живее и работи в Манчестър, Англия.

Във Великобритания по-късно от България въведоха извънредното положение и до този момент броят на новите случаи продължава да е над 2 000. Изключение прави 20-ти май, когато цифрата падна на 1 514 заразени. Относително висока продължава да е и смъртността. През последните три дни на май цифрата расте - 118, 121 и 134.

"Пътуването до провинцията вече е разрешено, но трябва да става със собствен транспорт. Вече е позволено събирането, но не с повече от един член от друго семейство", споделя бургазлийката.

Остава спазването на дистанцията от два метра дистанция между хората, когато се срещат на публични места или са на опашка пред магазина.

На Острова въведоха 14-дневна карантина за влизащите в страната в момент, когато останалите страни в Европа започнаха поетапно да ги отпускат. Сега в UK се говори за система за излизане от пандемията. Предстои страната на влезе в т.нар. трета степен.

Все още не са разрешени пътуванията зад граница и почивките.

"Бизнесът започва малко по-малко да се съвзема. Препоръчително е тези, които могат да продължат да работят от вкъщи. Започнаха да изплащат и тримесечните помощи на самоосигуряващите си", допълни Наташа Гочева.

Бизнесът на Острова започва малко по-малко да се съвзема. Все още не са отворени ресторантите и пъбовете. Работят основно магазините за хранителни стоки, аптеки.

Очаква се училищата да отворят за най-малките, но не по-рано от 1-ви юни.

От една седмица в столицата на Обединеното кралство – Лондон, пътуването в градския транспорт отново е платено.

До този момент в UK са направени 3 681 295 теста, което прави 54 255 тествани на 1 млн. население.

Галерия