Участниците ще получат награди от спонсорите на състезанието

Участниците ще получат награди от спонсорите на състезанието

"Ваканция без грижи" събира за 13 пъти деца и младежи във Варна. Спортната кампания ще се проведе на 12-ти и 13-ти август и в нея ще участват представители на Варна, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Карнобат и други населени места в страната. Те ще се състезават в три категории: момчета до 16 години, момчета от 17 до 19 години и момчета от 20 до 23 годишна възраст. Турнирът ще се проведе в двора на СУ "Св. Климент Охридски" в морския град от 14:00 часа на 12-ти август.

На 13-ти август гостите и жителите на Варна ще имат възможност да научат тънкостите на уличния стрийт фитнес от участниците в спортната проява. Целта на спортната кампания е да интегрира чрез спорта деца в неравностойно социално положение с връстници от семейна среда, да създаде нови приятелства и да предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора с полезни за тях дейности.

Спортната проява се организира от Национално сдружение на сираците в България с подкрепата на дирекция "Спорт" на Община Варна. Желаещите да се запишат за участие в турнира могат да го направят и на място час преди старта.