Вълчо Чолаков е с най-много номинации от СДС за листата за народни представители. Снимка Архив Черноморие-бг

Вълчо Чолаков е с най-много номинации от СДС за листата за народни представители. Снимка Архив Черноморие-бг

Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков събра най-много гласове по време на номинациите на СДС - Бургас за кандидати за народни представители от Втори многомандатен избирателен район Бургас. Номинирането за първи път се проведоха онлайн, предвид епидемиологичната обстановка, и премина при изключително висока активност. По процедура, от имената на всички номинирани, за одобрение на НИС на СДС се изпращат първите двама.

Най-много гласове безапелационно събра едно от най-уважаваните лица на сините - адвокат Вълчо Чолаков. Той е настоящ областен управител на Бургас. Бил е зам.-председател на Общински съвет - Бургас  и областен председател на СДС - Бургас. На второ място по получени гласове е Дончо Златев, който е  регионален представител на СДС за Югоизточна България и член на НИС на формацията.  

"Благодаря за номинацията, но ще реша на по-късен етап дали ще участвам като кандидат за народен представител", коментира пред "Черноморие" Вълчо Чолаков.

В момента СДС води преговори за общо явяване на парламентарните избори с ГЕРБ. Двете партии се явиха с обща листа на изборите за Европейски парламент. От договорката, която ще бъде постигната по време на разговорите сега ще стане ясно кои места в листата ще бъдат отредени за коалициания партньор от СДС.

Депутатите от Втори многомандатен избирателен район Бургас са 14 на брой. В настоящото Народно събрание СДС няма свой представител от този район.

Изборите за 45-то Народно събрание са насрочени за 4-ти април.