Първата среща на българският национален отбор е на 9-и септември

Първата среща на българският национален отбор е на 9-и септември

Варна ще бъде домакин на 21 срещи от Световното първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе през септември в България и Италия. Двубоите у нас ще се играят във Варна и в Русе. Най-много срещи - 21, ще бъдат изиграни в Двореца на културата и спорта в морския град.

Страната ни ще започне участие на първенството на 9-ти септември в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна, когато националите ни ще открият надпреварата срещу Финландия от 19.30 часа. В същия ден във Флоренция, другият домакин на турнира - Италия, ще се изправи срещу Япония.

На Световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест. Възпитаниците на Пламен Константинов са в група "D", заедно с отборите на Полша, Иран, Куба и Пуерто Рико. Във Варна в зала "Конгресна" ще се изиграят общо 21 двубоя - 15 от първата фаза и 6 от втората.

Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21-ви, 22-ри и 23-ти септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

Градовете-домакини на групите във втората фаза ще бъдат уточнени в зависимост от класирането на България и Италия. Двете страни ще продължат участието си съответно в София и Милано, ако заемат едно от първите три места. Единствено четвъртото място ще прати българите в Милано или Болоня.

Срещите от първата фаза ще са с начален час от 17.00 и от 20.30 часа.

Двубоите на България във Варна от първата фаза на Световното първенство по волейбол:

*9-ти септември срещу Финландия от 19.30 ч.

*13-ти септември срещу Иран от 20.30 ч.

*14-ти септември срещу Пуерто Рико от 20.30 ч.

*16-ти септември срещу Куба от 20.30 ч.

*18-ти септември срещу Полша от 20.30 ч.