В панела "Разказване и измисляне" се включиха автора на бестселър №1 в света Ей Джей Фин

В панела "Разказване и измисляне" се включиха автора на бестселър №1 в света Ей Джей Фин

Второто издание на международния литературен фестивал "Варна Лит" започна с боксов мач. Още първия ден на най-цветния фестивал предложи един по-различен поглед към литературата. Програмата стартира с приятелска боксова среща между писателя и организатор на фестивала - Захари Карабашлиев и ученика Ивайло Ивайлов, внук на легендарния Ивайло Маринов, придружена от разговор за ролята на бокса в намирането на себе си, за взаимоотношенията с другите, както и за приликите между спорта и изкуството да разкажеш история. След това отборът на писателите се изправи пред учениците от СУЕО "Александър Сергеевич Пушкин" в своебразен волейболен турнир, в който безапелационни победители се оказаха младите читатели.

Градската художествена галерия "Борис Георгиев" се превърна в дом на най-оригиналните истории, вперили поглед към бъдещето. Предизвикателството бе отправено към децата на Варна, призовани да опишат своята представа за света след десет години, и резултира в над сто текста.

Отличените десет писма в конкурса "Писмо до мен" бяха прочетени от Алек Попов, Весела Фламбурари, Георги Тошев, Дамян Дамянов, Захари Карабашлиев, Иво Иванов, Нуша Роянова, Светослав Иванов, Теодора Димова и Юлия Спиридонова.

В панела "Разказване и измисляне" се включиха автора на бестселър №1 в света Ей Джей Фин, Алек Попов, Владимир Зарев, Захари Карабашлиев и Теодора Димова. Петимата автори обсъдиха с публиката в над двучасова дискусия значението на историите като начин да свържат хората навсякъде по света и за вдъхновението като възпламенител на творческия процес и разкриха на почитателите си бъдещите си проекти. "Варна Лит'2018" продължава до 2-и юни.