Тържествата започват в 10.00 часа на площад Независимост във Варна. Снимка Община Варна

Тържествата започват в 10.00 часа на площад Независимост във Варна. Снимка Община Варна

С поредица от събития Община Варна ще отбележи националния празник на страната - 3-ти март. В 10.00 часа ще започне ритуала по тържественото издигане на националното знаме на площад "Независимост". От 10.30 до 11.30 часа ще се полагат цветя и венци пред паметника на Граф Игнатиев и на Мемориален паметник на украинските войни в Морската градина, както и на Паметника на руските войни в Морската градина.

От 12.00 часа е началото на 58-ма лекоатлетическа щафетна обиколката на "Радио Варна", който ще се проведе в Морската градина.

В 13.00 часа ще започне почетната обиколка организирана от варненските мотоклубове от катедралния храм "Успение Богородично".

От 13.30 часа ще започне ритуал по полагане на цветя и венци на Мемориал на руските воини освободители в район "Владислав Варненчик", в местността "Терасите".

От 18.00 часа ще започне концерт-спектакъл "Магията на българската музика и танц" представен от учениците на НУИ "Добри Христов" във Фестивалния и конгресен център - зала 1

От 19.30 часа е началото на тържествена проверка - заря по случай 3-ти март на площад "Св. св. Кирил и Методий".

Заради ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, събитията няма да преминат по установения протоколен ред. Всички граждани и организации могат да поднесат венци и цветя при спазване на мерките за безопасност, като е предвидено озвучаване.