Събитията във Варна няма да преминат по установения протоколен ред, заради пандемичната обстановка

Събитията във Варна няма да преминат по установения протоколен ред, заради пандемичната обстановка

Варна ще отбележи тържествено националния празник на страната - 3-ти март. Честванията, организирани от Община Варна, започват в 10.00 часа с издигане на националното знаме на площад "Св. св. Кирил и Методий". От 10.30 до 11.30 часа ще бъдат поставени цветя и венци пред паметника на Граф Игнатиев. От 10.30 до 11.30 часа цветя ще бъдат поставени и пред Мемориален паметник на украинските войни в Морската градина. По същото време цветя и венци ще бъдат поставени и пред Паметник на руските войни в Морската градина.

В 12.00 часа е началото на официално откриване на 59-ата лекоатлетическа щафетна обиколката на Радио Варна. Стартът ще бъде даден в Морската градина.

В 13.00 часа започва и почетна обиколка "В името на България", организирана от варненски мотоклубове, а тръгването е от катедралния храм "Успение Богородично".

В 13.30 часа ще бъдат поставени цветя и венци на Мемориала на руските воини освободители в район "Владислав Варненчик", в местността "Терасите".

В 15.00 часа е закриване на ветроходната регата "Трети март" в базата на спортен клуб "Черно море - Бриз".

В 17.30 часа е началото на концерт-спектакъла "Чуй ме, чедо…", посветен на 3-ти март, организиран от Община Варна и ВСУ в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

В 19.30 часа е началото на тържествена проверка - заря по случай 3-ти март на площад "Св. св. Кирил и Методий".

Заради ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, събитията няма да преминат по установения протоколен ред. Не е предвидено празнично шествие, всички граждани и организации могат да поднесат венци и цветя при спазване на мерките за безопасност, като е предвидено озвучаване.