Тържествата на националния празник започват утре сутрин

Тържествата на националния празник започват утре сутрин

Варна отбелязва 6-ти септември с тържествена програма. Тя започва в 09.30 часа на Паметната плоча на княз Александър Батенберг на площад "Независимост". В 09.50 часа тръгва шествие от паметната плоча на княз Александър Батенберг, по булевард "Мария Луиза" до паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

В 10.00 часа започва заупокойната молитва, ще бъдат положени венци с военен ритуал на паметниа на загиналите в Сръбско-българската война.

В 14.00 часа започва XVI Областен празник на фолклорното изкуство "Песни на брега" с участието на любителски състави и изпълнители от общините на Варненска област на сцена "Раковина". Организатор е Народно читалище "Македония - 2005".

В 18:00 часа започва възстановка на събитията от 1885 на площад "Независимост'. Организатори са Народно читалище "Стара Варна", фондация "Стара Варна" с подкрепата на Община Варна.

Организатори на търж стаята са: Община Варна, съорганизатори: Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия.