Промените влизат в сила от 1-ви юли

Промените влизат в сила от 1-ви юли

Две фирми ще обслужват варненската автобусна линия 409, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. По линията едновременно ще се движат автобусите на двама превозвачи - от страна на Община Варна е "Градски транспорт" ЕАД, а от страна на Община Аксаково е "Ченсфилд-55" ЕООД. А пътниците ще трябва да ползват два вида билети.

"По писмено уведомление от "Ченсфилд-55" ЕООД, адресирано до Областния управител на област Варна, както и до кметовете на Община Аксаково и на Община Варна, считано от 1-ви юли в автобусите на превозвач – квота град Аксаково ( "Ченсфилд-55" ЕООД ) се преустановява действието на всички карти и билети, издавани от Община Варна и "Градски транспорт" ЕАД", съобщават от ОП ТАСРУД.

Уведомяваме пътниците, ползващи обществения транспорт по маршрутна линия №409 по направление Варна - Аксаково – Варна, че считано от 1-ви юли, петък, в автобусите на превозвача обслужващ Община Аксаково - "Ченсфилд-55" ЕООД няма да се признават превозните документи – билети и карти от Автоматизираната билетна система и абонаментни карти, издавани от "Градски транспорт" ЕАД.

За улеснение на гражданите и гостите на града препоръчваме да се следи разписанието на автобусите на двата отделни превозвачи и да се използват превозните средства на "Градски транспорт" ЕАД, допълват от ОП ТАСРУД.

Реципрочно на едностранно въведената мярка, в превозните средства на "Градски транспорт" ЕАД няма да се считат за валидни превозни документи, издадени от "Ченсфилд-55" ЕООД.