Варненски чиновник е заловен с 2000 лева подкуп По първоначални данни, това е само част от поискания рушвет. По информация на "ДНЕС+" задържаният служител е Красимир Колев, началник- отдел ревизионен контрол в общинската дирекция “Местни данъци и такси”. Той обаче е работил в отдела на дирекцията в кметство "Приморски". 

Колев поискал сумата от собственик на транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари. В замяна той обещал да приключи ревизия в изгодна на собственика посока. Изнудваният бизнесмен е варненец. Акцията на полицията е била светкавична веднага след подаването на сигнала. 

Това е вторият скандал в данъчната служба на общината в последните месеци. Припомняме, че както "ДНЕС+" първи писа главният инспектор "Ревизии, проверки и контрол" Корнелия Петкова източила около 500 000 лева от местната хазна. Престъпната схема била разкрита след като над 400 варненци започнали да получават "честитки", че дължат местни данъци, които вече са платили. Недоволните пристигали в общината и показвали квитанции за платени навреме дългове към общинския бюджет. Въпреки престъпната схема, "ужилените" варненеци и сега са принудени да си платят налозите повторно. По случая тече съдебно производство.

 

Днес+