Вашата ваканция тази година ще се проведе на 12-и и 13-и април във Флората

Вашата ваканция тази година ще се проведе на 12-и и 13-и април във Флората

Туристическата борса "Вашата ваканция" ще събере изложители за 16-и път. Тя ще се проведе на 12-и и 13-и април в експозиционен център "Флора" - Бургас. Акцентът в тазгодишното издание е - ролята на общините в развитието на туристическия продукт, възможностите за туризъм в трансграничния регион България - Турция, както и темата за кадрите в туризма. Новите туристически обекти и маршрути ще бъдат представени в Бургас, както на туристическите фирми, така и на гражданите и гостите на града, които търсят почивки в страната. Своите маршрути за учебни екскурзии и зелени училища могат да направят и учебните заведения.

Туристическа борса "Вашата ваканция" се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, на областния управител на област Бургас и на Община Бургас. Сред медийните партньори е и сайт "Черноморие".

Тази година в борсата ще има участници от България и Турция. Ще бъдат представени туристически обекти, пакети и маршрути от цялата страна – Черноморското крайбрежие, Стара Загора, Пловдив, Ловеч, Вършец. Свой щанд ще има Дирекцията по култура и туризъм на област Къркларели. За първи път ще се представи и сдружение "Солени ветрове" - Бургас. Пчеларските сдружения от Бургас и Несебър ще изложат своите продукти, които също са атрактивни за туристите. Гражданите и гостите на Бургас могат да получат интересна и разнообразна информация и могат да планират своята почивка в България и съседна Турция от представителите на туристическите фирми. Дирекция на ПП "Странджа" и сдружение "Зелена Странджа" ще представят новите възможности за туризъм на територията на планината с щанд и презентации.  

Дирекция "Регионална служба по заетостта" в Бургас също ще бъде участник със свой щанд на "Вашата ваканция" в Бургас. В рамките на два дни всеки представител на туристическия бранш може да направи индивидуална консултация с експертите на агенцията относно възможностите за наемане на чужденци на работа през летния сезон.

Общинско предприятие "Туризъм" - Бургас и общинско предприятие "Морски знаци" ще представят туристическите продукти и услуги на Община Бургас. Министерство на туризма в Република България ще представи на изложбен щанд и тази година информация и рекламни материали за туризъм в България.

"Слънчев бряг"АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България. Сред участниците в борсата е и "Летище Бургас".