Изложението ще се проведе на 4-ти и 5-ти април във Флората. Снимка Архив Черноморие-бг

Изложението ще се проведе на 4-ти и 5-ти април във Флората. Снимка Архив Черноморие-бг

Туристическото изложение "Вашата ваканция" ще събере изложители за XVII път в Бургас. То ще се проведе на 4-ти и 5-ти април изложбен център "Флора". Акцентът тази година ще бъдат възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България.

Министерство на туризма обяви 2019 година за годината  на вътрешния туризъм и насърчаване на пътуванията към различни региони, да се промотират малко познати места и дестинации в страната. В рамките на борсата ще се представят на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от общините Сливен, Карлово, Стрелча, Кърджали, Стара Загора, Свиленград, Поморие, Приморско, Средец и общинско предприятие "Туризъм" Бургас. Гражданите и гостите на Бургаска област могат да получат интересна информация и да планират своята почивка в България. "Слънчев бряг" АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България.

Свои щандове ще имат също дирекцията на природен парк "Странджа", сдружение "Зелена Странджа" и Общинско предприятие „Морски знаци“.  Българска асоциация на туристическите агенции също ще представи програми и туристически пакети на членове си на изложбен щанд в рамките на борсата.  

Друг ацент в тазгодишното изложение ще бъде работните места в туризма. Със свои щандове в борсата ще участват Регионална служба по заетостта – Бургас, СУ "Иван Вазов" Бургас, където се обучават рехабилитатори, ОУ "Константин Преславски" - Бургас, където подготвят екскурзоводи, Колеж по туризъм – Бургас и Кариерен център към Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас. Ученици и родители могат да се срещнат с представители на учебните заведения и да се запознаят със специалностите в областта на туризма, които се изучават в тях. Специалисти от РСЗ – Бургас ще дават консултации относно възможностите за квалификация на кадрите, както и изискванията за наемане на персонал от трети страни, с които България има подписани спогодби.

Министерство на туризма в Република България ще представи на изложбен щанд и тази година информация и рекламни материали за туризъм в България. Много богата и интерсна е и съпътсващата програма на XVII туристическа борса "Вашата ваканция". Официалното откриване е на 4-ти април 2019 г. в изложбен център "Флора" от 11.00 часа.

Туристическа борса "Вашата ваканция" се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на област Бургас и Община Бургас, с любезното домакинство на изложбен център "Флора". Медиен партньор е и сайт chernomorie-bg.com.