Възможностите за вътрешен туризъм са акцент в туристическата борса тази година. Снимка Архив

Възможностите за вътрешен туризъм са акцент в туристическата борса тази година. Снимка Архив

Туристическата борса "Вашата ваканция" се завръща през май в Бургас. XVIII издание ще се проведе на 14-ти и 15-ти май 2021 г. в експозиционен център "Флора". Туристическата борса се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, на областния управител на област Бургас и Община Бургас.

Акцентът тази година отново ще бъдат възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България. В рамките на борсата ще се представят на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от общините Варна, Тетевен, Карлово, Стрелча, Силистра, Созопол, Несебър, Приморско, Средец и ОП "Туризъм" - Бургас. "Слънчев бряг" АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България. Замъкът в Равадиново и Аквапарк Равадиново ще представят новите атракции, които предлагат на своите посетители през това лято. Свои щандове ще имат също "Динита турс", дирекцията на природен парк "Странджа" и сдружение "Зелена Странджа".

Министерство на туризма в Република България ще представи информация и рекламни материали за туризъм в България. Много богата и интерсна е и съпътсващата програма на осемнадесета туристическа борса "Вашата ваканция".

Официалното откриване е на 14-ти май от 11.00 ч. Ще бъдат представени новите книги на доц. д-р Златина Караджова и д-р Антоанета Грозева за здравен и балнеотуризъм, доц. д-р Светла Шопова "Спа академия Приморец" и книгaта за едно от най-ярките туристически лица в България Христо Колев.

По време на борсата, участниците ще посетят туристически обекти в Бургаска област и ще се запознаят с новостите в предлагането за летния сезон. Организира се втория инфотур за 50 представители на туроператорски и турагентски фирми от цялата страна, които в първия ден ще участват в програмата на туристическа борса "Вашата ваканция". Турът организиран от Регионалната структура на Сдружение на туроператорите и туристически агенти "Обединение Бъдеще за туризма", Община Бургас, Бургаска Регионална туристическа асоциация, сдружение "Рафаел-инфо, култура и туризъм", "Югоизточен Съюз на Екскурзоводите Ваня Райкова" и сдружение "Зелена Странджа".

Медиен партньор е сайт chernomorie-bg.com.