Ватерполистите на Черноморец продължават борбата

Ватерполистите на Черноморец продължават борбата

И вторият квалификационен кръг от държавното първенство за момчета до 15 г. беше спечелен от ватерполистите на "Черноморец”. В морските дербита от зона Изток, група "Г”, възпитаниците на старши треньора Петър Йонов отново записаха победи. Бургаският тим се справи срещу "Тича” с 13:9.

Във втори пореден сблъсък срещу „Черно море”, домакините от Бургас завършиха с успех – 9:8. Двубоят на басейна в "Меден рудник” беше много оспорван и изпълнен с обрати. Първата част бе равностойна, която варненци спечелиха с 2:1. През втория период те увеличиха аванса си, като на полувремето се оттеглиха с преднина от три гола – 5:2.

След почивката ролите се размениха. С много сърцата и мъжка игра, със спазване на тактическите указания и с невероятните изяви на вратаря Александър Раднев „Черноморец” стопи пасива. В четвъртата част изравни 6:6, а в края на мача и поведе с 9:7. В заключителните секунди „Черно море” успя да върне един гол, но той се оказа недостатъчен за нещо повече и „акулите” спечелиха дербито с 9:8.

В първия квалификационен кръг през януари момчетата на треньора Петър Йонов победиха варненския тим с 11:9.

Първенството при 15-годищните продължава с поредния трети квалификационен кръг в зона Изток. Мачовете са на 10 и 11 март във Варна. В новосформирана група „Д” отново освен „Черноморец” и „Черно море” ще играят още "ПС Варна” и "Аква Спорт”.

Според новата система за провеждане на първенството, и тази фаза от надпреварата ще стартира от нула. Натрупаните до момента точки не се зачитат, което е абсурдно. Победителят в групата пропуска квалификациите и играе директно на финал. Заелите второ и трето място играят за позиция в първата шестица.

Съставът на "Черноморец”: Александър Раднев, Янис Христов, Боян Георгиев, Георги Митев, Константин Колев, Жан Вълчев, Александър Китенов, Мартин Вангелов, Калин Узунов, Виктор Иванов, Георги Стоев, Виктор Узунов, Диян Матаров.