Юношите извоюваха бронзовите медали от държавното първенство за мъже U19

Юношите извоюваха бронзовите медали от държавното първенство за мъже U19

Юношите старша възраст на "Черноморец" поставиха началото на победната серия на клуба за настоящия сезон в родната водна топка. Те извоюваха бронзовите медали от държавното първенство за мъже U19, решителните срещи от което се играха във Варна.

Успехът донесе 51-и трофей във витрината на СКВТ "Черноморец", който със сигурност няма и да е последен за 2021 г.

В малкия финал за бронза момчетата на треньора Петър Йонов победиха "Аква Спорт" с категоричното 12:6 /2:2; 2:0; 2:3; 6:1/. Ден по-рано в полуфинала срещу "Черно море" бургаският тим отстъпи с гол пасив – 13:14 /3:3; 4:4; 2:3; 4:4/. Двубоят бе много оспорван, като секунди преди края на срещата варненци вкараха победното си попадение. По-рано гол във вратата на "моряците" пък не бе зачетен от реферите, но както се знае у дома и стените "помагат".

Достойното представяне на "Черноморец" в шампионата на U19 бе украсено и с индивидуален приз. За голмайстор на държавното първенство за възрастта бе отличен Виктор Узунов.

Титлата спечели "КПС Варна", който във финала победи „Черно море“ с 10:6, а преди това се справи и с четвъртия в класирането "Аква Спорт" с 15:7.

Този уикенд, на 12 и 13 юни, предстоят да се изиграят мачовете от Суперфинала на държавното първенство за мъже. На полуфинала в събота "Черноморец" излиза срещу "Аква Спорт", другата двойка е "Локомотив НН" – ЦСКА. В неделя са мачът за 3-4 място и финалът за титлата. Двубоите са на плувен комплекс "Приморски" във Варна.

Съставът на "Черноморец" U19: Михаил Кошничаров, Димитър Димитров, Боян Георгиев, Георги Митев, Янис Христов, Марио Козаров, Жан Вълчев, Иван Синицин, Виктор Иванов, Мартин Гаров, Виктор Узунов, Александър Раднев.

Галерия