Системата за подаване на нови заявления ще бъде отворена до 16-ти юни. Снимка Община Варна

Системата за подаване на нови заявления ще бъде отворена до 16-ти юни. Снимка Община Варна

477 свободни места за прием в детските ясли и яслени групи в градините са обявени през юни, съобщиха от двете ресорни дирекции „Здравеопазване“ и „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.   

За самостоятелните детски ясли свободните места са 402 броя. В тази връзка електронната система за прием - https://newkg.uslugi.io/jasla ще бъде отворена за  регистрации на нови заявления до 16 юни, включително. От 29 юни 2023 г. системата се затваря. Класирането ще бъде обявено на 20 юни до 17:00 ч., а срокът за потвърждаване на приетите деца е от 21.06.2023 г. г. до 28.06.2023 г. Следващото голямо класиране в детските ясли ще се проведе на 11 юли. Малчуганите ще се приемат в  детските ясли след 1 септември в годината, в която са кандидатствали.

Паралелно с това са обявени и свободните места за второ класиране за яслените групи към детските градини. Те са 75 и са публикувани в рубриката „Актуално“ на електронния регистър за прием на адрес https://dg.uslugi.io/. Срокът за кандидатстване е до 16 юни, а резултатите ще бъдат обявени на 19 юни.