Кампанията ще се проведе от 26-ти ноември до 4-ри декември. Снимка Архив Черноморие-бг

Кампанията ще се проведе от 26-ти ноември до 4-ри декември. Снимка Архив Черноморие-бг

Анти СПИН кампанията, посветена на Световния ден за борба със СПИН - 1-ви декември, ще се проведе от 26-ти ноември до 4-ти декември. Инициативата е част от програмата на дирекция "Превенции" към Община Варна, съвместно с консултативния съвет за превенция на ХИВ/СПИН. Кампанията цели да предостави информация на младите хора чрез техни връстници и да ги мотивира да изследват своя статус. Акцията започва с двудневен тренинг за ученици – доброволци, който ще се проведе в хотел "Черно море" от 09.00 до 17.00 ч. По-късно в 10 варненски гимназии ще се проведат обучения.

От 2-ри до 4-ти декември в Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", в Икономическия и Технически университет ще се проведат информационни кампании с предоставяне на възможност за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит С в мобилен медицински кабинет.

На 1-ви декември от 13.00 до 14.00 ч. на площад "Свят" и от 15.00 до 16.30 ч. пред "Делта Планет Мол" ще се проведе кампания, която предвижда предоставяне на информационни материали от доброволци, безплатни и анонимни изследвания за ХИВ от специалисти на РЗИ-Варна в мобилен медицински кабинет.