В отбелязване на годишнината участваха и матросите от Военно-морската база. Снимки Община Варна

В отбелязване на годишнината участваха и матросите от Военно-морската база. Снимки Община Варна

Във Варна почетоха паметта на Апостола на свободата - Васил Левски. В отбелязване на 151 години от гибелта му се включиха заместник-кметовете на Община Варна - Павел Попов и Илия Коев. Те поставиха венец в знак на почит пред паметника на Левски в Морската градина.

Паметната дата бе отбелязана днес с общоградско поклонение, военен ритуал и заупокойна молитва, отслужена от свещеници от Варненска и Великопреславска света митрополия.

На събитието присъстваха заместник-областните управители Огнян Рачев и Изабела Иванова, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, представители на ОД на МВР, съдебните институции, университетите, Регионалният инспекторат по образованието. Сред присъстващите бяха и представители на Съюза на ветераните, Съюза на офицерите от запаса, политически партии и граждани. На поклонението бяха ученици от ОУ "Васил Левски" в квартал "Аспарухово" и възпитаници на Професионалната гимназия "Васил Левски".

 

Организатор на церемонията е  Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България, Варненската и Великопреславска света митрополия.

Галерия