Промените влизат в сила от 5-ти юни, понеделник

Промените влизат в сила от 5-ти юни, понеделник

Автобусите, които се движат по линия №13 във Варна ще променят маршрута си считано от 5-ти юни, понеделник. Промените са следните: след спирка "Мир" наляво по улица "Студентска" - спирка "Черноризец Храбър", наляво по улица "Дубровник", надясно по улица "Железни врата" - спирка "Железни врата" , надясно по улица "Евлоги Георгиев" - "Нов корпус на ИУ" и спирка "бл.22", където автобусите ще използват обръщача за престой и маневри. Няма да се обслужват спирките "Медицински комплекс", "Сотира", "Бриз".

От дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" в Община Варна молят гражданите да не паркират личните си автомобили на обръщача на улица "Евлоги Георгиев" срещу бл. 22 след 05.00  ч. на 5-ти юни, тъй като теренът ще бъде използван от автобусите на "Градски транспорт". Паркираните автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип "паяк".

Причината за временната организация е изпълнението на проект на ВиК в района и променения маршрут на линия 13 на градския транспорт.