Творбите трябва да бъдат изпратени до 10-ти май

Творбите трябва да бъдат изпратени до 10-ти май

Международен литературен фестивал "Варна Лит" обявява литературен конкурс за ученици на тема: "Зелени приказки". Той е част от проект "Зелени приказки", който се осъществява в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. В конкурса могат да участват всички ученици от община Варна от I до VII клас с авторска приказка, чийто главен герой е част от природата – планина, река, гора и др., която страда от замърсяване, или главен герой-отпадък – опаковка, торбичка, стъклена бутилка и др., който може да бъде рециклиран.

Разкрийте как виждате света през очите на природата и отпадъците – как те съжителстват с хората и какво биха им казали, ако можеха да говорят, какво биха променили, ако имаха тази сила – как и защо. Разгърнете своята фантазия смело и създайте неповторима зелена приказка!

Творбите могат да бъдат изпращани до 10-ти май 2024 г. на [email protected].

Най-вълнуващите приказки ще бъдат представени пред публика на специално събитие в края на месец май, а авторите на селектираните творби ще имат неповторима възможност за изява – техните приказки ще бъдат позиционирани на автобусни спирки в централната част на Варна през предстоящия летен сезон, за да достигнат възможно по-широк кръг читатели.

По проект "Зелени приказки" в 25 варненски училищаучастници в литературния конкурс, в началото на следващата учебна година, ще бъдат монтирани кошчета за разделно събиране на отпадъци. Регламентът на конкурс "Зелени приказки" е публикуван в раздел "Конкурси" на сайта на "Варна Лит".