Събитието е планирано за 7-ми септември

Събитието е планирано за 7-ми септември

Във Варна замесват пица "Маргарита" благотворително. Събитието ще се проведе на 7-ми септември от 11:00 часа на Морска гара. Това е второто издание на благотворителното събитие, организирано от Анатоли Колев, който е и вицепрезидент на Българска Асоциация на пицарите и този път се провежда под мотото "Деца помагат на деца". Всички събрани средства от таксата за участие, която е 10 лева, ще бъдат дарени на Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна. Каузата този път е провокирана от желанието ни да помогнем на близо 150 ученици с множество увреждания от 1 до 12 клас в училището, да имат нови музикални инструменти, с  които да провеждат терапията си. Училището разполага с оборудван кабинет по музикална терапия, но поради спецификата на заболяванията на децата, инструментите са вече неизползваеми.

Музикалната терапия помага на учениците с нарушено зрение и множество увреждания да развият фината и груба моторика, координацията око-ръка; око-ръка-крак; посоките ляво–дясно, горе-долу, развива метро-ритмичното им чувство чрез многократно повтарящи се метро-ритмични фрази в бързо и бавно темпо. Музиката и ритъмът ги успокоява и им помага да "виждат" света по различен от нас, виждащите, начин. Много от тези деца са невербални или с комуникативни проблеми и докосването до музикалното изкуство им помага да се почувстват разбрани. Защото музиката е универсален език, в него няма нужда от думи, категоричен е директорът на училището Жулиета Петкова.

Специално за благотворителното събитие на шеф Колев, от Германия пристига гост-готвачът Атанас Вутов, с който всеки желаещ ще може да направи неустоми бургери, каквито обичат някои от най-известните в света звезди. Атанас Вутов е от София. Запалва се по кулинарията, въпреки че е завършил друго, и през 2011 г. започва да обикаля Европа - Дания, Кипър, Гърция, Испания, Германия и Австрия. Получава невероятния шанс да готви в звездния ресторант на Алфонс Шубек за ФК "Байерн Мюнхен", за Никол Шерцингер, за Роби Уилямс, за Наоми Кембъл и "Ангелите", за Арнолд Шварценегер и други мега звезди. От тогава до сега, Атанас Вутов се развива в гурме кухнята и от края на годината ще е в един от топ 5-звездните хотели в Австрия.