С жълто са отбелязани улиците, които ще бъдат затворени за движение. Снимки Община Варна

С жълто са отбелязани улиците, които ще бъдат затворени за движение. Снимки Община Варна

Две локации в централната градска част на Варна - около градинката на Варненската търговска гимназия "Г. Раковски" и около ул. „Преслав“, ще бъдат временно затворени на 22-ри септември във връзка с провеждането на инициативата Европейски ден без автомобили.

За времето от 9 ч. до 18,30 ч. ще бъде преустановено движението на пътни превозни средства по бул. „Сливница“ – в частта от кръстовището с ул. „Любен Каравелов“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“; Бул. „Княз Борис I“- в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с ул. „Братя Миладинови“.

За същия период от 9 ч. до 18,30 ч., само за автобуси, ще бъде преустановено движението по бул. „Сливница“ – в частта от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“ и по бул. „Княз Борис I“ - в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. „Цар Освободител“. Поради тази причина от „Градски транспорт“ ЕАД съобщават, че автобусните линии с номера 9, 14, 109 и 409 НЯМА да обслужват спирки „Севастопол“ и „Академията“- двупосочно. Тези автобусни линии ще преминават по бул.“ Осми Приморски Полк“ и бул. „Цар Освободител“ -двупосочно. Ще обслужват спирки „Музея“ и „Площад Съединение“ – до Орбита.

От 9 ч. до приключване на мероприятието (около 18,30 ч.) ще бъде преустановено движението и паркирането на пътни превозни средства по ул. „Преслав” в отсечката от кръстовището с ул. „Хан Аспарух“ до кръстовището с ул. „Одесос“.

От 9 ч. до 22 ч. ще бъде преустановено движението по цялата дължина на ул. „Охрид“, както и ул. "Цариброд" по отсечката от ул. „Преслав“ до ул. „Хан Омуртаг“.

Галерия