От българите се иска да представят негативен PCR тест. Снимка Десислава Георгиева

От българите се иска да представят негативен PCR тест. Снимка Десислава Георгиева

Министерството на здравеопазването на Тунизийската република вписа България в т.нар. "червен списък държави", т.е. пътуващите от България за Тунис граждани задължително трябва да представят негативен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди отпътуването от България и в рамките на 120 часа преди пристигането в Тунис. Пристигащите пътници се поставят под задължителна 14-дневна карантина за тяхна сметка в специално подготвени центрове за изолация под наблюдение. Задължително пътуващите от България граждани представят преди полета за Тунизийската република копие от направената резервация в един хотелите, данни за които са поместени в приложената допълнителна информация.

При нужда от съдействие българските граждани в Тунизийската република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Тунис на следните телефонни номера: +216 71 798 962, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +216 29 835 428. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.