Учениците направиха показно на своите изобретения. Снимки Лина Главинова

Учениците направиха показно на своите изобретения. Снимки Лина Главинова

Мартин Иванов и Милен Георгиев от XII "в" клас  от Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" влязоха в ролята на лектори. Възпитаниците на елитното училище представиха пред бъдещите гимназисти от Бургас своите два макета - R2 - D2 (говорещ робот) и воден контакт часовник. Презентацията на двамата ученици бе включена в програмата на днешния информационен форум "Избери своето бъдеще!", организиран от Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, Център за кариерно ориентиране. Срещата минава под мотото: "Къде да уча?" и се проведе в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино".

Пред любознателните очи на бъдещите гимназисти възпитаниците на ПГЕЕ "Константин Фотинов" - Мартин Иванов и Милен Георгиев подробно разказаха за своите изобретения - говорещия робот и водния контакт часовник.

"С показното се постарахме да привлечем вниманието на децата. Много е важен изборът им на специалност след VII клас", казаха пред екип на сайт "Черноморие" двамата ученици - изобретатели. Успоредно с показното, на специална видео стена бе излъчен филм за ПГЕЕ "Константи Фотинов", както и за приема на ученици в VІІІ клас за учебната 2018/2019 година. Бъдещите гимназисти подробно научиха за специалностите "Компютърна техника и технологии", "Програмно осигуряване", "Медицинска техника" и "Електрически инсталации".

"Форумът се провежда за първи път в Бургас. Идеята е  догодина в него да се включат училищата от Бургаска област", каза зам.-областният управител на област Бургас Севдалина Турманова.

Галерия