СЕТА е споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада

СЕТА е споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада

Партия "Възраждане" призовава своите членове и симпатизанти да су включат в националния протест срещу СЕТА (споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада б.р.), който ще се проведе на 7-ми февруари от 12.00 часа пред сградата на Народното събрание в столицата.

"CETA е поредната антибългарска спогодба, която се приема в България. Нейното подписване от страна на българското правителство трябва да бъде незабавно спряно. Преди да се вземат подобни важни решения е задължително да има референдум, а не управляващите да разполагат с България като тяхна собственост. Страната е на всички българи и ще си я върнем на 7-ми февруари. Властта ще премине отново в ръцете на народа, за да я има България", каза д-р Костадин Костадинов - председател на "Възраждане".

Според "Възраждане", ако бъде подписано СЕТА споразумението, гигантски компании, които произвеждат ГМО, придобиват шистов газ или правят генно инженерство ще могат да действат на територията на България без никой да може да ги спре.

"Ние от "Възраждане" сме категорично против CETA, тъй като реално това ще ни направи собственост на големи компании, няма да имаме държава и какъвто и да било глас. Това е последният стадий от унищожението на страната ни и претопяването ни като нация. CETA не бива да бъде подписвана!", категорични са от партията. След два дни от партията ще обявят позицията си по всички проблеми, пред които е изправена страната ни: водната криза и управлението на водите, демографската катастрофа, обезлюдяването на страната, кризата с въздуха и изгарянето на боклук, внесен легално и нелегално, антидетското и антисемейно законодателство, отказа от валутен суверенитет и застрашаване на финансовата стабилност, убиването на дребния и среден бизнес и други. Те са повод за исканата оставка на правителството и предстоящия протест на 7-ми февруари (петък). Те са повод за исканата оставка на правителството и предстоящия протест на 7-ми февруари (петък).