Тодор Ангелов (вдясно) бе кандидат за съветник през 2019 година от листата на Ние, гражданите. Снимка Архив

Тодор Ангелов (вдясно) бе кандидат за съветник през 2019 година от листата на Ние, гражданите. Снимка Архив

С решение на националното ръководство партия "Възраждане" ще се яви самостоятелно на местните избори в цялата страна. Партията ще има свои листи за общински съветници и кандидати за кметове в общините. В Бургас "Възраждане" залага на Тодор Ангелов. Той ще бъде кандидат за кмет на общината. Кандидатурата му бе обявена от народният представител и зам.-председател на "Възраждане" - Цончо Ганев.

"Нямаме намерение да се пришиваме към когото и да е било, нито да приемаме хора със съмнителни качества в обществото", допълни Ганев.

Тодор Ангелов е член на партията и председател на тракийско дружество "Антим I" в Бургас. Преди да стане член на "Възраждане" Ангелов премина през други политически партии като техен кандидат за съветник. Като част от листата на "АБВ" той влезе в местния парламент на Бургас преди осем години. В края на 2018 година заедно с обявилите се за независими съветници - Ангел Божидаров (влезе в ОбС от листата на НФСБ), Георги Дражев (избран от листата на НФСБ), Бенчо Бенчев (избран от гражданската квота на БСП), Стоян Колев (избран от гражданската квота на БСП) създадоха група "Заедно за Бургас".

Тодор Ангелов бе кандидат за общински съветник на местните избори през 2019 година като част от листата на "Ние, гражданите" и тогава не успя да влезе отново в местния парламент. Сега Ангелов е кандидат за кмет и по всяка вероятност ще бъде и част от листата за съветници на "Възраждане", което ще ми гарантира нов мандат в ОбС Бургас.

"През следващите няколко месеца заедно с екипа, с който работим ще се опитаме да представим визията за развитието на Бургас. Повече от всякога имаме нужда от сериозно отношение за развитието на Бургас, защото градът не се развива добре и вече не е най-добрият град за живеене. Приех предизвикателството да се кандидатирам за кмет на града, защото мисля, че той не се развива добре. Под управлението на ГЕРБ през последните години, според мен и според нашата партия, нещата не се развиват добре. Бургас се превърна, в меко казано, един западащ град и както сме четвърти, така можем да сме 24 след време, защото нямаме условия за живот. Младите хора напускат и не се връщат тук. Те се местят да живеят за постоянно в София, Пловдив, Стара Загора", заяви Тодор Ангелов.

Той посочи и петте си приоритета в кампанията - здравеопозване, обществени, социални и културни дейности, туризъм, образование.