Даниела Божинова внесе документите в Община Бургас. Снимки Лина Главинова

Даниела Божинова внесе документите в Община Бургас. Снимки Лина Главинова

Ръководството на Инициативния комитет "За развитие на местната демокрация" внесе подписката с искане за въвеждане на райониране ва Бургас. Даниела Божинова, Живко Табаков, Иво Баев, Митко Иванов, Стоян Грозев дойдоха заедно във фронт офиса на Община Бургас, за да входират нужните документи. На базата на тяхното предложение кметът на Бургас Димитър Николов трябва да изготви докладна записка, която да бъде внесена за разглеждане и приемане в Общинския съвет на морския град.

"На днешния ден се отбелязва и Европейската гражданска инициатива, която е създадена преди седем години и дава възможност на жителите на страните-членки на ЕС да дават своите предложения", коментира Даниела Божинова, след като внесе документите с искането.

"От утре започваме срещи с представители на партиите, които са представени в местния парламент, за да разговаряме за нашето предложение за въвеждането на райони в Бургас. Първата среща ще бъде в 15.00 часа с кмета на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов. Ще имаме срещи и с БСП, и с новата група в ОбС - "Заедно за Бургас", и с "Обединени патриоти", допълни Живко Табаков.

За да стане факт искането им, то трябва да бъде разгледано и гласувано на сесия на ОбС. Ако бъде прието, жителите на Бургас ще могат да избират пряко кметовете на райони, а не както е досега те са се назначават от кмета на общината.

Галерия