Концертът на групата трябваше да се състои на 9-и февруари в Държавна опера - Бургас. Снимка Архив

Концертът на групата трябваше да се състои на 9-и февруари в Държавна опера - Бургас. Снимка Архив

Закупилите билети за отменения концерт на "Smokie" в Бургас, който трябваше да се състои на 9-и февруари, трябва да изпратят данните си на имейл [email protected], за да им бъдат възстановени парите.

Музикантите трябваше да изнесат концерт в началото на февруари в Държавна опера Бургас. Концертът беше отменен, а тези, които имаха възможност отидоха да гледат концерта във Варна с билетите, закупени за бургаския концерт. Повечето от хората обаче не успяха и затова трябваше до 30-и март да върнат билетите на касата на Операта и да си получат парите. 

"След неуспешни опити да получат парите си обратно, гражданите са предприели действия и сигнализирали различни институции, в това число Комисия за защита на потребителите.

По този повод при мен постъпи жалба с входящ № 9400- 92/07.03.2018 година. В нея жалбоподателят ме моли за съдействие относно възстановяване на средствата, заплатени за концерта.

На следващия ден с писмо изходящ № 9400-97/08.03.2018 година потърсих контакт по електронната поща с организаторите на концерта "Ливлов" ООД,  като в писмото си до тях, поисках разясняване на  ситуацията, както и отговор на въпросите как и от кого потърпевшите да си получат парите", пише омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев в писмо изпратено до медиите.

Днес той е получил на електронната си поща уведомление от дружеството, в което го уверяват, че в момента дружеството е в процес на финализиране и уточняване на финансовите отношения с "Тикет Про България" ЕООД по подписания между тях договор. "Те се ангажираха в разумен срок, след уреждане на отношенията си с "Тикет Про България" ЕООД, да бъдат възстановени всички суми по закупени билети за отменения концерт на "Smokie" за 9-и февруари 2018 година.