DSC_7012

DSC_7012

ВиК проект присъединява 8000 абонати в "Меден рудник"

градоначалника в процедурата по чупене на бутилката с шампанско се падна на Злати Янев. Бургазлията и неговото семейство са част от хората, които ще се ползват реално от проекта. Заради липса на опит обаче, Янев успя да строши бутилката едва на третия път, поощрен от зам.-министъра и кмета.

DSC_7026

Проектът - "Инвестиционни проекти за водоснабдителни и канализационни мрежи на Бургас – Меден рудник" на Община Бургас е финансиран по програма "Околна среда" на Европейския съюз.

Бюджетът му е на стойност 16 милиона лева, 15 млн. лева – европейско финансиране по схема BG161PO005/08/1.10/01/02 "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води" и 1 млн. лева собствени средства на Община Бургас.

Реализацията на мащабния обект ще реши голяма част от дългогодишните проблеми на жителите на най-многобройния комплекс в града.

Проектът включва изпълнение на три големи подобекта – прокарване на нова канализация и водопроводни тръби в зона "Районен център", подмяна на амортизираната водопроводна мрежа в комплекса, рехабилитация на помпена станция "Победа" и изграждане на главен източен канализационен колектор.